Infrapunapolttimet ovat keraamisia kiviä, joita löytyy grillistä. Tämä kivi on itse asiassa erityyppinen poltin kuin tavallisesti näet. Se on tehokkaampi ja kuumenee paljon enemmän kuin tavallinen poltin, joten se on täydellinen paistamiseen korkealla lämmöllä ja täydellisen pinnan saamiseen kauniille lihapalalle. Ja yli 35 mallista, joissa on infrapunatekniikka, on grilli, joka sopii kaikkien tarpeisiin.
Kun infrapunapolttimen keraamista kiveä tarkastelee tarkemmin, näet pieniä reikiä. Kaasu pakotetaan kiven pienten reikien ja altaiden läpi ja syttyy kipinästä. Materiaalin ansiosta keramiikka ylikuumenee hetkessä 1800°F:n lämpötilaan. Tieteellisesti sanottuna infrapunapolttimesta näkemäsi kaunis oranssi hehku on lyhytaaltoista infrapunaenergiaa. Se on kevyt energianlähde, joka siirtää erityisen hyvin lämpöä. Tällä lämmöllä lämmitetään suoraan yläpuolella olevat grilliritilät sekä valmistamasi ruoka, jotta saadaan ylivoimaisia kypsytysjälkiä ja ravintolalaatuisia aterioita.
Ennen Napoleonia infrapunagrillaus oli varattu vain ravintoloille ja varakkaille. Teimme tämän tekniikan massojen saataville. Infrapunapolttimen käyttäminen grillissä kypsennyksen aikana on paljon tehokkaampaa polttamisessa kuin perinteisten putkipolttimien käyttäminen. Ne sopivat ihanteellisesti nopeisiin aterioihin ja lisukkeisiin sen sijaan, että kypsennetään alhaisemmissa lämpötiloissa pitkiä aikoja. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ne kuluttavat vähemmän polttoainetta. Kaksilevyinen infrapunapoltin voi tuottaa jopa 9000 BTU:ta, ja infrapunalla kypsennetty ruoka säilyttää jopa 35 % enemmän luonnollisista mehuistaan. Korkealla kuumuudella paahtaminen on tapa, jolla luot sen maun grillattaessa, mikä tekee infrapunapolttimesta ihanteellisen. Kun infrapunapoltin saavuttaa korkeita lämpötiloja, jopa 1800 °F, se voi säteillä tarpeeksi lämpöä karamellisoituakseen ja ruskistaakseen lihan lähes välittömästi. Tämä tarkoittaa voimakkaita palamisjälkiä ja makua.